Waterontharders


 

 

Toepassing

Water dient in veel toepassingen geheel oftewel gedeeltelijk onthard te worden voordat het geschikt is voor bijvoorbeeld:

stoomketels en boilers

industriële vaatwassers en wasmachines

voedingswater voor omgekeerde osmose (voorontharding)

koeltoren-suppletiewater

turbine-injectorwater

sanitaire installaties, zoals ligbaden, wastafels, sauna's en douches

 

Werking

Ionenwisselaar is een poreus, korrelvormig synthetisch materiaal (kunsthars). Bij het doorstromen van de kunsthars worden de calcium- en magnesiumionen in het water tegen natriumionen, waarmee de kunsthars primair "beladen" is, uitgewisseld. Nadat de meeste natriumionen verbruikt zijn neemt de uitwisselingscapaciteit sterk af en dient het hars geregenereerd te worden. Dit gebeurt automatisch door een pekelwateroplossing langs het ontharderhars te voeren. Hiermee wordt het hars weer geladen met natriumionen en is wederom volledig beschikbaar voor ontharding.

 

Waterworld systemen

Omdat Waterworld meer dan 10 jaar ervaring heeft op het gebied van waterbehandeling zij wij in staat om een compleet assortiment  onthardings-installaties aan te bieden. Of het nu gaat om mechanische- of elektronisch-gestuurde installaties, zeer compacte of duplex-installaties. Waterworld ontharders kenmerken zich door kwalitatief hoogwaardige componenten samengesteld en in betrouwbare eenvoudige configuraties. Afhankelijk van de toepassing van het ontharde water kunt u in het menu kiezen voor de volgende keuzemogelijkheden: Cabinet-, Simplex- of duplex-serie