Vraag en antwoord


Hoe zet ik mijn waterontharder op by-pass?

Veroorzaakt onthard water corrosie?

Is te weinig kalk in het water wel gezond?

Wanneer moet leidingwater gefilterd worden?

Waar kan ik het meeste last hebben van kalk?

Is zacht water veiliger?

Hoe wordt water hard?

Hoe zet ik mijn waterontharder op de bypass?

De Fleck kleppen hebben een rode of blauwe hendel achter het toestel zitten die een ¼ slag naar links (tegen de klok in) gedraaid moet worden. Hierna staat de waterontharder op bypass.

 

Achter de Erie kleppen bevindt zich een messing blok (zie foto) waarop een grote zwarte draaiknop zit, draai deze knop linksom tot de aanslag en de waterontharder staat op bypass. Andere Erie kleppen bezitten een zwarte bypass (zie foto) draai de knop aan de rechtse kant van de bypass geheel naar u toe tot de aanslag en de waterontharder staat op bypass. Mocht het toestel door een lekkage op bypass moeten worden gezet, dan zal deze lekkage pas ophouden nadat de druk uit de waterontharder is.

 

Veroorzaakt onthard water corrosie?

Niet meer dan voor het onthard was...

Waterontharding verandert immers niets aan de zuurgraad van water. Hard water bevordert wel de vorming van kalkafzetting. Waterworld kan voor u de ideale hardheidsgraad van het ontharde water en het nut van eventuele bijkomende behandelingen nagaan.

 

Is te weinig kalk in het water wel gezond?

Eigenlijk is de calcium die in water zit kalkcarbonaat, en de calcium die je nodig hebt voor een goede gezondheid is kalkfosfaat, wat zich bevindt in zuivelproducten zoals melk, kaas, enz. Tevens heeft men vitamine D nodig om de kalk in het lichaam vast te houden.

 

Wanneer moet leidingwater gefilterd worden?

Leidingwater dat beantwoordt aan de wettelijke normen inzake drinkwater, bevat in principe nooit stoffen die zich in de leidingen kunnen afzetten en corrosie of verstoppingen kunnen veroorzaken. Het is echter ook nooit uit te sluiten zoals bijvoorbeeld als gevolg van werkzaamheden aan de hoofdleiding. Dit soort gevallen kunnen voorkomen en dan voor hoge onkosten zorgen. Waterworld adviseerd daarom om een filter te plaatsen voor het waterbehandelingstoestel.

 

Waar kan ik het meeste last hebben van kalk?

De ergste gevolgen van hard water zijn diegene die u niet ziet. De opgeloste kalk zet zich af in uw warmwaterleidingen en uw huishoudtoestellen die met warm water werken.

Verminderde efficiëntie en een hoger elektriciteitsverbruik zijn de eerste gevolgen. Later komen het dure herstel van verstopte leidingen en sproeiers, en van defecte toestellen.

 

Is zacht water veiliger?

Er is maar één middel om problemen te voorkomen: het water ontharden voor het uw leidingen binnenstroomt. Schone leidingen met als gevolg: goed werkende toestellen.

Zacht water is minder agressief voor uw leidingen en voor toestellen die met warm water werken. Vaatwasmachine, wasmachine, boiler, geiser... Alles blijft 100% efficiënt werken en gaat zo langer mee. Zacht water scheelt een stuk in uw zeepverbruik en het vergroot de waskracht.

 

Wat is omgekeerde osmose?

Omgekeerde osmose zorgt in één behandeling voor de chemische- en bacteriologische zuivering van het water. Het is een continu procédé waarbij geen enkel chemisch, milieuvervuilend product gebruikt wordt. Zie voor meer informatie omgekeerde osmose in rubriek produkten.